MY BANNER COMUNITY

CERITERA WARNA WARNI KEHIDUPAN KakiBLOGGER Photobucket

MY TABUNG KAHWIN

25 January 2012

MUMU dah jadi BRO!!

Salam berita jam tangan...


Menurut sumber yang dipercayai semalam(24 Jan 2012) bertempat di taman saga,Bentong,Pahang.2ekor anak kucing berjaya dilahirkan oleh seekor kucing betina yang disenangi dengan panggilan ibu oleh tuannya,Nazura Mustafa.


Maka Oleh itu,MUMU kini sudah bergelar Abang Tomei dan memegang amanah menjaga adik-adiknya itu.


p/s:MUMU adalah kucing jantan yang Era bela.Asal nak bagi nama MILO(ingat lagi entry itu?HOHO) tapi ingat dia betina tu bagi nama MUMU(bajet macam sesuwei le konon).Sekali jantan ma!!HAHA..Taniah kat MUMU & IBU...LUV U~~

signature

21 January 2012

Stop.Think.Re-Start


Salam semua,

Lama sangat tak update blog sampai ter'kaku' jari nak menari-nari menyusun ayat..haha(poyo jer).

Serius walau keje dalam bidang IT tapi Era sendiri buta IT ...seem like my live is more smoother when i off FB/Twitter n pe bende alah tu lagi.Kena pulak dekat tempat kerja pulak internet dah limited access.Malas lah pulak nak apply for full access.Kang keje terbengkalai..alasan...ahaks!!.Blogwalking pun lama xbuat.Rasa macam katak bawah  tempurung lak kadang2 tu.UH!Bosan sungguh hidupku..baru sedar..kesian :{

Walaupun dah nak hujung Jan 2012 but not too late kalau Era nak cerita tentang azam,impian dan harapan... :}
Last year was a blessing year for me n my family.So,hopefully this year would be the year of progressiveness..Theehee.. :}

Alhamdulilah..azam tahun lalu kebanyakan tercapai dengan jayanya dan Era bersyukur masih ada kesempatan buat Era belajar dan membetulkan kekhilafan Era yang lalu.Syukur Era panjatkan kehadrat Ilahi..

Era suka baca blog iLUVIslam.Most of the time pun blog tu je r yang Era update baca sepanjang 2011.Banyak Era belajar dan blog tu pun banyak ingatkan Era akan sesuatu yang mungkin kita sebagai hamba Allah yang dah lama bernafas kat bumi Allah ni teralpa....so ,azam tahun ni supaya Era dapat mengelak perangai kurang baik Era yang suka berlengah-lengah dan jadi lebih cokne dengan persekitaran..hehe :P

Kalau imbas kembali,tahun 2011 mengajar Era mengenal dunia dan diri Era yang sebenar.Apa yang Era nak dalam hidup.Apa yang Era perlu hargai dalam hidup dan untuk apa Era hidup kat dunia ni.Yeee...ah..memang banyak saya belajar..dan saya berterima kasih kepada semua yang hadir dan pergi dalam hidup saya sepanjang tahun lalu.

Semoga tahun ini lebih bermakna dan membawa kebaikan buat kita semua.

p/s:SELAMAT TAHUN BARU CINA buat semua saudara berbangsa cina yang menyambutnya.
     XI NI QUI LE!!
signature
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...