MY BANNER COMUNITY

CERITERA WARNA WARNI KEHIDUPAN KakiBLOGGER Photobucket

MY TABUNG KAHWIN

01 April 2011

Rongeng Edisi MiEraMarEna

Salam semua,
Lama dah tak membebel kat blog sendiri.Era sihat je.Korang?(haha..bujet dengar je kan)Nak upload gambar ,kamera kat rumah.So,next next next time le.Maybe dapat gaji nanti Era nak beli DSLR le(macam ler ko pandai pakai cik Era oii)haha.Tak pandai tak pe boleh belajar kan…*ceit sendiri cakap sendiri jawab.Sah!Dah gila jadi tolong abaikan saya untuk seketika.
.
.
.
.
OK!Sekarang kembali fokus.Al-kisahnya entry kali ni Era just nak share dengan kome-kome*uih speaking perok lok  tentang apa yang dah terjadi sepanjang Era tak menempek update diri di blog(ada ke yang nak tau pun…OK saya tau saya bukan Dato’CT tapi saya pun ada Datuk K OK!)*Dah pulak apa kes ko ni munera..haha.Seyes abaikan part Datuk K tu..Shhh…hehe.
Era dah pun mula kehidupan baru hampir jugak la dua minggu.Cepatnya masa berlalu!!Menjadi balaci di Patimas adalah amat menarik.Akak kat sini baik-baik je.Dorang ni mungkin lebih dewasa dari Era so kadang  loading nak bercakap dengan dorang sebab tahap pemahaman Era masih tak sampai tahap mereka. So,mereka lebih banyak bercakap daripada Era. Kesian lemah dalam komunikasiTapi Era tau masa akan merubah segalanya.Rilek baru nak warm up je pun.hehe.tapi sebelum tu...Ehem nak berlagak sikit tempat kerja wa ada sauna lu ada??*adui takbur tul smakdown kang baru tau!!!Sekali lagi abaikan~
Cerita lagi.Semalam keluar ronggeng-ronggeng dengan separa daripada ahli Geng 9 yakni tiada kaitan dengan GengBasSekolah mahupun filem Geng Pengembaraan Bermula(alah yang ada Upin Ipin tu!!)Kami Cuma berempat.Mira.Ena.Mar dan opkos la saya.
Habis kerja terus kuar pegi Mines(lokasi beronggeng ).Jumpa kat Pizza Hut.Serius rindu gila dengan diorang*tapi tak sure la dorang rindu tak kat Era..sob..sob.Sebenarnya macam-macam nak story nak gossip(gossip tu yang lebih sebenarnya)tapi tak kesampaian sangat maklumlah hari dah lewat,masing-masing pun dah penat tahap tak hingat.Era memang plan nak jumpa dorang je.So,teman je la Mira dan Mar bershopping tapi dalam tu sempat lagi beli beg +Ayam goreng kat downtown+Roti+ ubat parut(Huhu..korang muka Era dah banyak parut akibat hobi baru yang suka kopek jerawat!LOL!Kepoh je kan??haha)
OK.OK. Continue the story.
Kebanyakkan cerita adalah berkisarkan kehidupan baru sebagai seorang balaci di kompeni masing-masing.Nak dijadikan hot story boleh pulak Era tinggal sebumbung dengan kawan baik lelaki Mar.Opss!!Bukan bersekududukan mahupun berseiringan tapi Era tinggal di blok yang sama dengan dia(mamat tu namanya Megat kot kata Ena)So,lepas ni boleh la Mar datang lepak rumah Era.Kan?kan?
Gaji kawan-kawan Era gempaq beb!Hebat mereka-mereka ni.Era budak baru belajar mana la boleh nak challenge dorang.Serius Era bangga dengan mereka.Kita dah punya kehidupan masing-masing tapi harap tak lupa la pada saya di sini.Aceh~Shahdu lak sekejap.
Walaupun kejap tapi ia bermakna buat saya.Terima kasih kawan-kawan semua!!
p/s: Hajat nak jumpa boleh la kot nak bincang pasal vacation bersama-sama.Harap semua ada la hari tu.Tapi…entahlah~

Dari meja cikera,
signature

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...